Подршка за талентоване ученике и студенте, отворен конкурс за доделу градских стипендија 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Подршка за талентоване ученике и студенте, отворен конкурс за доделу градских стипендија
Trenutno na sajtu: 288       |       Podeli:
22.10.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - И ове године, град Ужице ће кроз стипендије пружити подршку талентованим ученицима и студентима.
Oтворен конкурс за доделу градских стипендија у Ужицу, Фото: РИНА

Конкурс за доделу градских стипендија отворен је до 7. новембра за ученике средњих школа, студенте првог степена основних академских студија и студенте другог степена мастер, специјалистичких струковних и специјалистичких академских студија.
Општим условима предвиђено је да ученици и студенти који конкуришу морају имати пребивалиште на територији града Ужица најмање пет година, непрекидно пре датума објављивања конкурса, да су редовни ученици средњих школа, односно студенти чије се школовање финансира из буџета Републике Србије и да се школују у школама и на факултетима чији је оснивач република Србија. Ученици и студенти прве године студија морају имати и остварену просечну оцену у претходној школској години најмање 4,80 и освојено прво или друго место на окружном такмичењу, прво, друго или треће место на републичком или једно од првих пет места на међународном такмичењу. Основ за доделу стипендија су само награде освојене на такмичењима која су обухваћена Календаром Министарства просвете. За ученике средњих школа и студенте прве године студија из породица са троје и више деце неопходан услов је остварена просечна оцена у претходној школској години најмање 4,80.

Када је реч о студентима друге и виших година студија првог степена неопходан услов су положени сви испити из претходне године и остварена просечна оцена најмање 9,00. За студенте студија другог степена поред положених свих испита из претходне године и просечне оцене од најмање 9,00 услов је и да је студент незапослен.

Стипендије се исплаћују у 10 једнаких месечних рата, па ће на основу Правилника и основице коју представља просечна нето зарада, ученици средњих школа добијати 7 300 динара, студенти прве и друге године студија 11 000 динара, студенти треће и четврте године студија 14 600 динара а студенти пете и шесте године студија првог степена и студенти студија другог степена 18 300 динара.


Неопходни обрасци и текст конкурса могу се преузети на званичној интернет страници града Ужица и у писарници Градске управе. Конкурс је отворен до 7. новембра 2022. године, након чега ће Комисија у року од 45 дана донети одлуку о додели стипендија.

 

 

 

 

ГЗС / Град Ужице




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.666.512 посета
Тренутно на сајту: 289 посетилац(a)